Sunday, 24 June 2012

BIRTHDAY MAK BI & COTTON SOFT JCC lagi

Assalamualaikum
Selamat pagi semua...
Selalu pagi Isnin, mood memang kurengggg sikit. Tapi hari Isnin ni lain mcm sikit..tak mcm selalu. Mood bagussss sangat. Pasal apa ek...?? 
Pasal hari ni kakitangan gomen dapat gaji..hehehe
Alhamdulillah...rezeki dari Allah.

Semalam 24 Jun 2012, merupakan hari ulangtahun kelahiran Mak Bi, pengasuh anak2 saya. Memang dah plan dari awal nak buatkan Mak Bi kek..cuma tak pasti nak buat kek apa.

Tiba-tiba kat tekak macam terasa lagi keenakan Cotton Soft Japanese Cheesecake yang buat pada Hari Bapa hari tu... Eh, rasa mcm nak lagilah. Apakata hari jadi Mak Bi kita buat kek ni..hehe



Rupa kek yang belum dipotong

Maka jadilah Cotton Soft JCC sekali lagi. Kalau dah sedap, hari2 makan pun tak per... Bila jarum penimbang naik, mula pening kepala. hehe
Kek kali ni saya try letak krim of tar tar sikit..sebab ada nampak kawan2 yang buat kek ni letak benda tu. Bila dah masak, kejadiannya lebih kurang jer sama ada letak atau tak letak krim of tar-tar.

Inilah rupa kek yang telah dikerjakan. Nampak tak oren filling yg warna oren tu..??
 Sedap sgt digandingkan dgn kek ni

Masa Hari Bapa hari tu topping dgn Blueberry Filling, tapi kali ni kek tu kat dalamnya saya lapiskan dgn cream cheese + oren filling. Kat luar topping dgn fresh cream. Ternyata, cream cheese dan oren filling tu telah menerbitkan rasa nikmat yg luar biasa. Lagi sedap dari letak blueberry filling. Sungguh SEDAPPP!!!

Happy Birthday Mak Bi...Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia sentiasa hendaknya.



6 comments:

Asyifa Mustaffa said...

cantik...!

Sally Rashid said...

Asyifa..terima kasih

rahel said...

Salam Sally...
wah..rajinnya buat kek yang lawa..deco tu nampak cantek la..

mama sara nur said...

assalam Sally
sedapnya, kek ni
akak pun belum penah buat kek ni, ambik resepi ye

Sally Rashid said...

terima kasih yer kpd semua yg sudi singgah dan sudi tinggalkan komen

Msaidins said...

sedapnya kek...hehe