Tuesday, 6 December 2011

Homemade Coklat..budak baru belajar

Assalamualaikum...Selamat Pagi

Rentetan dari Puding Coklat semalam...balik rumah try pulak buat homemade coklat. First time mencuba..atas tunjuk ajar teman baik Lin Salina. Coklat Compound + Peanut Butter.

Time buat tu tak bagi tau anak-anak..bila dah keras..panggil diaorg masuk dapur tengok...wahhhh..bukan main teruja lagi. Mula2 buat sikit jer...percubaan. Takut nak buat banyak2 takut tak menjadi.
Anak-anak try..sedap katanya.. Pas tu tanya, mama buat banyak ni jer ke..?? hehehe. Memang sikit pun.
Bila semua dah dibuai mimpi..kita pun tambah sikit lagi...buat yang putih sekali. Dah dapat satu bekas..seronok lah anak2 duk mengulang bukak peti ais..hahaha

Hajat hati nak letak kacang ke apa ker kat dalam coklat tu..tapi mengenangkan anak2 tak suka..lupakanlah jer hajat dihati tu...nanti tak pasal2 kita pulak nak kena korek buang semua kacang2 tu bila anak nak makan..satu kerja pulak...

Lepas ni kena pegi jenguk2 acuan bentuk lain pulak..bila campur mcm2 bentuk, nampak cantik pulak..hehe








Rasanya cara2 membuat coklat ni ada kat blog2 dan juga MyResepi. Kalau rajin2 belek..akan jumpa. Kita malas nak tulis sebab simple sangat...
Kalau nak rujuk, antaranya kat SINI

1 comment:

rahel said...

Selamat pagi Sally...walaupun baru belajar tapi hasilnya sangat cantek..Rahel sendiri pun belum pernah buat coklat..